Embodiment Stretching, het alternatief voor Yoga

The Singing Body Company - StretchingMensen en dieren rekken zich spontaan uit om stijfheid, dufheid en spanning te verdrijven. Op deze organische impuls borduurt Embodiment Stretching verder.

Embodiment Stretching kan je doen als sport, maar ook zien als een  vorm van bewegingsmeditatie.

NB: Binnenkort starten de onlinelessen!

Embodiment Stretching onderscheidt zich op verschillende manieren van Yoga:

 • Is niet gebaseerd op een levensleer
 • Werkt vanuit 'sensefulness'
 • Werkt zonder te psychologiseren of theoretiseren helend door op het lichaam, psyche en ziel. Helpt de splitsingen daartussen te laten smelten.
 • Helpt te bewegen van binnen uit. De vorm is niet heilig. De vorm dient  jou.
 • Is niet statisch, maakt alle bewegingskwaliteiten van het menselijk lichaam wakker.
 • Helpt je zelfstandig je lichaam heel te houden.

Deelnemer Betty zei over mij:

'Je bent iemand die vanuit eigen ervaring “weet” hoe de mens een ondeelbare eenheid is: mentaal, spiritueel, lichamelijk, sociaal. Je bent open over je eigen “weg” en alle hobbels, op een heel erg “fijne” manier. Je geeft het vertrouwen dat ieder mens deze weg in staat is te bewandelen, met de nodige luchtigheid, zonder dat het “plat” wordt. Je bent op een zeer “eigen” manier empathisch, warm, streng, geruststellend, humoristisch … en dat vaak allemaal tegelijkertijd! Je hebt een scherpe sensor voor onderliggende zaken, zonder dit allemaal te willen/moeten benoemen. Je handen of je ogen “vertellen” vaak al het antwoord op het kwetsbare item/ de trigger, waardoor ik me erg gezien voel. Ik vind je ook onderscheidend in je oefeningen en de opbouw van je les: altijd afwisselend, goed uitgelegd, goede opbouw'.

Deelnemer Ria schreef:

'Je geeft gedegen onderbouwd les, met geeft duidelijke instructies en zorgvuldige correcties, die je niet vaak krijgt op andere plekken. Je gebruikt metaforen die ik onthoud en die me thuis helpen herinneren aan waar een oefening ook weer om ging. Ik leer bij jou aandachtig te 'zijn' in mijn lichaam'.

Wat Embodiment Stretching voor je kan doen:

 • Je lichaam wordt zowel soepel als sterk als ontspannen.
 • Je zenuwstelsel kalmeert en je slaap verbetert.
 • De bloeddoorstroming wordt van kop tot teen bevorderd.
 • Fysieke (stressgerelateerde) klachten verminderen (stijve nek en schouders, spanningshoofdpijn, prikkelbare darmen, onvrije ademhaling, onrust). Zowel fysiek als geestelijk ontstaat meer vitaliteit en  balans.
 • Je lichaamsbewustzijn neemt toe. Je houding en beweging hervinden hun natuurlijke gratie.
 • Je wordt je eigen deskundige in het verdiepen van de kwaliteit van je beweging in het dagelijks leven en in elke  vorm van sport en dans.
 • Oude blessures kunnen genezen, nieuwe leer je te voorkomen.

Embodiment Stretching biedt een unieke uitgebalanceerde training gebaseerd op oefeningen uit de Hathayoga, de Pilatesmethode, de Alexandertechniek, de Feldenkraismethode, post-moderne dans, Chi Kung en Awareness Through the Body (ATB). Embodiment Stretching leert je fijnzinnig voelend aanwezig te zijn in je lichaam (Felt Sense). De adem neemt een belangrijke plaats in. Er wordt veel aandacht besteed aan het doorvoelen van gezonde techniek, die je helpt een vriendschappelijke verstandhouding met je lichaam op te bouwen. Van een (soms pijnlijke) zak met botten kan je lijf worden tot een thuis waar het goed toeven is.

atelier-3

Je leert de oefeningen op jezelf af te stemmen. En omdat het lesmateriaal per individu pittiger of juist milder kan worden aangereikt, staan de lessen open voor iedereen.  Embodiment Stretching levert snel weldadige resultaten op. Gaan stretchen zal een verleidelijker optie worden dan blijven hangen op de bank na een drukke dag.

Je hoeft geen matjes, kussens of dekentjes mee te nemen. Alles is voor handen.

Bij behoefte aan meer persoonlijke begeleiding kan een individuele Embodiment Stretchingles gevolgd worden. Dit kan aan de orde zijn, wanneer je zit met pijn- of spanningsklachten waaraan je doelgerichter wil werken. Of wanneer je extra handvat aangereikt wil krijgen om thuis op een verantwoorde manier oefeningen te doen.

De lessen werken diep door op je zenuwstelsel en kunnen daardoor ook onvoldoende verteerde gevoelens en emoties losweken. Deels worden die ter plekke alsnog verteerd, door er gewoon voelend bij te blijven net als bij de andere fysieke sensaties die voelbaar in je zijn. Soms is er meer nodig. De lessen vormen echter geen therapie. Je kan daarvoor wel bij mij terecht. Kijk een bij lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en coaching.

 

NB: per 1 april 2020 woon ik in Frankrijk (Morvan). Je kan daar een individuele coachings/therapie week komen doen, waar embodiment Stretching altijd deel van zal uitmaken. Via een telefonisch verkennings- en intakegesprek kunnen we in conclaaf de inhoud van de week verder samen stellen. Langer blijven hoort tot de mogelijkheden.


Bel voor overleg: 0033 7574 71 921 of mail: h.verhulst@singingbody.nl

NB: Binnenkort starten de online-lessen vanuit Frankrijk. Je kan een maandabonnement nemen, waarin ook de deelname aan een gesloten facebook groep opgenomen is, en waar je individuele vragen ook na een les nog kunt stellen.