Invloed zonder macht

Individuele coaching:  invloed hebben met congruente communicatie.

NB: per 1 april 2020 woon ik in Frankrijk (Morvan). Je kan daar een individuele coachingsweek komen doen. Via een telefonisch verkennings- en intakegesprek kunnen we in conclaaf de inhoud van de week samen stellen. De training ‘invloed zonder macht’ bv samen gaan met het trainings traject ‘De laag eronder’.

 

Soms kom je in kwesties terecht, waarin het belangrijk is dat je je gehoord voelt en invloed hebt op het verdere verloop van de situatie.

Hoe krijg je dat voor elkaar zonder in strijd te belanden, zonder macht te misbruiken, of zonder überhaupt macht te hebben? Hoe zorg je ervoor dat je trouw blijft aan jezelf en het belang waar jij voor wilt gaan staan, zonder de relatie met de ander te torpederen?

Als trainingsacteur zag ik vaak dat deelnemers zo hard aan het werk waren om hun ideeën ‘erdoor’ te krijgen, dat ze in feite totaal geen contact met mij als hun tegenspeler maakten. Ik zag ze naarstig nadenken over een volgende strategische zet wanneer de vorige strategie spaak was gelopen. Ik zag ze zich compleet verantwoordelijk maken voor het eindresultaat, daarbij aan hun zelfrespect en de maat van hun functie voorbij lopend.

In deze coaching werken we heel concreet de casus uit die jij meeneemt. We onderzoeken je gespreksdoel binnen de casus, je leerdoel, je valkuilen. Ik ben je tegenspeler en geef feedback vanuit mijn rol. Maar ik geef ook feedback als coach, en zal voorstellen doen om alternatief gedrag uit te proberen. Ik maak daarbij o.a. gebruik van het Swing-model van de School voor Adviseren, waarin de 4 menselijke kern-communicatiestijlen helder toepasbaar uitgelegd worden.

Dit doen we allemaal vanuit de Presensing-grondhouding. Ik help je daarin terecht te komen en steeds te ‘sensen’ in jezelf. Ik maak daarbij gebruik van technieken uit Focussing. Ik nodig je uit steeds te scannen in wat er in je gebeurt op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak, in reactie op wat de anders zegt en doet. Je leert de tijd te nemen voor die reacties, ze serieus te nemen, te interpreteren, te reguleren en  te benoemen. Blijvend binnen het kader van je gespreksdoel, zodat jouw open kaart spelen niet verzandt in ongepaste directheid, maar dienend is aan de situatie.

Want natuurlijk is niet alles wat we gewaarworden per se geschikt om in te brengen. Het vergt enige zelfkennis om te onderscheiden waar je gewaarwordingen vooral samenhangen met jouw persoonlijke gevoeligheden en projecties, en waar ze van nut kunnen zijn in het tot stand brengen van contact, dat vrucht zal dragen.

Om dat onderscheid helderder te kunnen maken kan het soms zinnig zijn een kort individueel coaching traject te doen, dat ik de laag eronder’ noem.

 


Prijs per coachingsessie van 75 minuten: 150 euro exclusief 21 % BTW.

Locatie: mr. H.F. De Boerlaan 107, 7411AH Deventer (Havenkwartier). Zeer makkelijk te bereiken. Parkeren kan naast het pand. Bus 81 stopt voor de deur. Die komt vanuit station Deventer, waar ook OV fietsen te huren zijn. 

Eventueel spreken we af op een andere locatie, die voor jou vlotter te bereiken is. Ik reken dan wel reiskosten.