‘De laag eronder’

Kort individueel coachingstraject; 'De laag eronder': waarneming of projectie?

NB: per 1 april 2020 woon ik in Frankrijk (Morvan). Het korte coachingstraject 'de laag eronder' kan je daar komen volgen. Via een telefonisch verkennings- en intakegesprek kunnen we in conclaaf de inhoud van de week samen stellen. 

Neutraliteit bestaat niet. Ook in je werk  zul je reageren en handelen vanuit jouw wereldbeeld: Hoe ben jij geneigd de ander te interpreteren? Wat denk je gemiddeld dat er van jou verwacht wordt? Heb je van oudsher het gevoel je situatie te kunnen beïnvloeden?

Zoals de meeste mensen ben je je misschien niet bewust van je ‘bril’. Hij staat al zo lang op je neus: Ongemerkt kopieerde je het montuur en van je gezin van herkomst. En werden de glazen uniek geslepen en gekleurd door alle vormende ervaringen die je vooral in je jeugd opdeed. De bril hielp je om op zo’n manier te anticiperen op situaties, dat je zo effectief en heelhuids mogelijk de dag doorkwam. Maar: Hoe effectief is je interpretatie en anticipatie van en op huidige situaties? Hoe oud zijn de ogen die door de bril kijken? Vaker dan we in de gaten hebben zien we de ander vanuit een kindperspectief. En wordt onze reactie door dat perspectief bepaald.

In een reeks coachingsessies onderzoeken we jouw ‘bril’ aan de hand van casuïstiek uit je werkende leven. We verkennen jouw reactiepatronen. We duiden die waar dat zinvol is aan de hand van de Neo-Reichiaanse karakterstructuren. Je kan daar hier iets meer over lezen. We experimenteren met nieuwe brillen waarmee jij oefent vrij  beschikbaar te zijn voor wat ‘het nu’ nodig heeft. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je jezelf kunt helpen uit oude reacties te blijven.

Wanneer je geïnteresseerd bent in vanuit welke karakterstructuur de ander reageert en hoe jij daar goed mee kan omgaan: je kan een Bodyreading krijgen.

Het kan zijn dat de coaching-sessies oud zeer blootleggen, dat om meer aandacht en zorg vraagt. Wanneer je dat wilt kunnen we dan verder gaan met een aantal sessies lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en coaching.