Awareness Through the Body

Training ‘Sensing your Presence through movement-meditations’

Nieuwe data volgen

Wil jij:

 • Embodiment in meditatie ervaren?

Wanneer je je meditaties willen leren verankeren in verfijnd en verrijkend lichaamsbewustzijn.

 • Self-intimacy through movement ervaren?

Wanneer je in diepe nabijheid wil treden met je lichaam en daarmee met jezelf en  aanwezigheid.

 • Felt Sense & Beauty ervaren?

Wanneer je je bewegingen tot op de millimeter wilt leren vullen met voelende aandacht zodat je lichaam haar/zijn natuurlijke gratie weer terugvindt.

 • Non-Doing oftewel moeiteloosheid ervaren?

Wanneer je niet op wilskracht wilt bewegen, maar je wilt leren je te laten dragen door levensenergie.

 • Intrinsic preciousness ervaren? Wanneer je niet voorbij wilt leven aan de intrinsieke waarde, betekenis en vreugde van jouw ‘er zijn’ wilt beleven.

Je lichaam bewonen, je bewustzijn belichamen

Verlang je ernaar om het bewustzijn van je lichaam te verdiepen en de belichaming van je bewustzijn te verfijnen? Kom een week lang je lichaam ervaren als intieme bron en anker van je aanwezig zijn op het prachtige landgoed l’Huy Preau middenin de natuur.

Het programma

Afwisselend besteden we aandacht aan fysieke (embodiment) training, ontspanning, te landen in het hier en nu, het wakker maken van je zintuigen in de natuur, in contact Zijn, stilte en meditatie. Ook bouwen we tijd in om gewoon lekker te dansen en te genieten van de heerlijke omgeving.

In de ochtend en avond is er een gezamenlijk programma.

In de middag ben je vrij om te doen wat je goed doet.

Iedere ochtend starten we met meditatie om na het ontbijt te landen in je lijf met

 • Yin yoga (zachte, verstillende vorm van yoga met nadruk op zijn)
 • QiGong  (Chinese beweging voor doorstroming van energie)
 • Embodiment Stretching (fijnzinnig stretchen vanuit de adem)
 • Awareness Through the Body in de natuur
 • Psoas- en stressrelease; ontspannen tot in je kern

De avonden zullen we besteden aan verdiepend Presencing-werk (voelend aanwezig zijn bij wat er fysiek-energetisch om je en in je gebeurt zonder conclusies te trekken)

 • (geleide) Meditatie
 • Tandava (trage bewegingsmeditatie)
 • Inquiry (zelfonderzoek van moment tot moment)
 • Presence in (contact)dans

We besteden extra aandacht aan hoe je in contact kan blijven met je ‘embodied Presence’, met Non Doing, Felt Sense, Self-intamacy en met je waarde, terwijl je in contact treedt met de buitenwereld en de ander.

Je krijgt veel werkvormen aangereikt waarmee je thuis zelfstandig ‘op de rit’ kunt blijven en verder kunt exploreren.

Zeer welkom bij deze bijzondere, ontspannende, openende en verdiepende week. Als je vragen hebt over het programma ben je van harte uitgenodigd contact op te nemen. 

Je begeleiders

Anita en Hanneke zijn beide ervaren bodyworkers. Ze hebben ieder een unieke eigen invalshoek in werken met het lichaam, bewustzijn en Presence.

Anita Kooij  (1963)

Biedt trainingen aan op het gebied van Presence. Dans- en stemimprovisatie met haar bedrijf ‘Being Moved’. Lichaamsgerichte HSP coaching en mindfulness bij ‘Kunst van Vertragen’.

De kern van al haar activiteiten is cultiveren van een open aandacht in ieder moment en alignment tussen buik, hart en hoofd. Daarnaast werkt ze met compassievol aanwezig zijn in het eigen lichaam, mindful movement en sensory awareness. Ze is opgeleid als 1e graads docent beweging(s-theater) en yin yoga, is qigong practitioner en  beoefent ruim 20 jaar verschillende vormen van meditatie.

“Als ik ‘er ben’ daalt er een onverklaarbare rust in me neer . Naast de intieme verbinding met mezelf en de gronding in mijn lichaam ervaar ik een diepe vreugde. De vreugde van het bestaan, het leven zelf. Weids, open en stil.”.

Lees meer op:
www.kunstvanvertragen.nl
www.beingmoved.nl

Hanneke Verhulst (1967)


Biedt onder de vlag van haar eigen praktijk “The Singing Body Company” individuele sessies lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, trainingen Embodiment Stretching en Awareness Through the Body. In het bedrijfsleven geeft ze workshops over “Presensing” binnen adviesgesprekken. Hanneke Verhulst is opgeleid als eerste graads bevoegd bewegingstheaterdocent, en deed de 5 jarige HBO opleiding BodyMindopleidingen (lichaamsgeorienteerde psychotherapie). Vandaag de dag verdiept ze zich in het gedachtegoed van Almaas (Diamondapproach).

‘Aan het eind van mijn leven wil ik niet denken: ‘hehe, ik heb het gehaald’. Er valt niets te halen. Alhoewel het aardse ‘making myself a living’ weerbarstig, veeleisend en opslorpend kan zijn, blijft het een regelrecht wonder dat ik er ben. Samen met andere levende wezens, hier op deze adembenemend mooie planeet. Niet aan dat wonder voorbij te leven, maar erin; dat is waar ik me aan wil wijden. het creatieve werk dat ik doe gaat daar in wezen ook over (www.singingwalls.nl)’.

N.B: Alhoewel we geen psychologisch proceswerk gaan doen en ook geen groepsdynamisch werk, kan het zijn dat er soms behoefte is aan extra steun en verdieping. Mocht dat zo zijn dan kan een individuele lichaamsgeoriënteerde coaching sessie worden ingepland. Afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering is die vergoedbaar. Het ontvangen van een individuele ontspanningssessie behoort ook tot de mogelijkheden.

 ‘Je Paradijs bestaat’

Zes bijeenkomsten; via je lichaam landen in rijkdom

Intrinsieke schoonheid, vervulling en vanzelfsprekende zinvolheid?

Die kan je ervaren wanneer je je intiem zintuiglijk verbindt met het leven in je en om je. Awareness Through the Body reikt je unieke lijfelijke manieren aan om je van top tot teen ‘in te laten’ met het hier en nu. Het wonderbaarlijk rijkgeschakeerde hier en nu van je lichaam, je aanwezigheid, je natuur, de natuur.

Ontspan in en geniet van de waarde en waardigheid van zijn op zich.

Vaak bewonen we  vooral ons hoofd. En definiëren we onszelf  vooral  aan de hand van de activiteiten die dicht opeen gepland onze dagen markeren.

Losgekoppeld leven van ons lichaam in combinatie met een overdosis doen, kan maken dat de  werkelijkheid en betekenis van jouw “er zijn”,  teveel aan je voorbij gaan. En dat is niet alleen vermoeiend maar ook regelrecht zonde.

‘de waarheid praten we onszelf niet aan, we kunnen hem proeven, voelen, zien.
– Yeats-

We gaan de reis maken  aan de hand van de vijf elementen; aarde, water vuur, lucht en ether. Alles bestaat uit deze elementen, dus ook jouw lichaam en je aanwezigheid. De seizoenen zullen ook een rol spelen; het is niet voor niets een jaarcyclus.

De titel van de workshops, (afkomstig uit een gedicht van Dick Sinnighe, dat je hieronder kunt lezen), wil niet suggereren dat het leven pijnloos zou kunnen zijn. Wil de soms vreselijk narigheid die op ons pad kan komen niet ontkennen. Het ‘paradijs’ gaat voor mij over me verbonden voelen met het mysterie van het leven, dat ook mij voortbracht. Die gevoelde verbondenheid legt in mij vreugde bloot. Vreugde die zowel pijn als blijdschap omvat en onzegbaar draagt, mits ik me niet afsnijd van mijn ervaring.

Onze moeder,
die onze aarde is
naamloos is je heelzijn
je paradijs bestaat
je schoonheid weerspiegelt
de hemel
Ontvang ons in
nieuwe morgens
en verlicht ons van
het gewicht waarmee
wij de zon overschaduwen
en laat ons in de stilte
waarin wij je liefde be-
amen

In de cyclus gaan we niet zozeer in op de inhoud van plezier of pijn. We oefenen aanwezig blijven bij wat zich voordoet,  in verbondenheid  met het geheel van wat je ervaart.

We zullen steeds starten met een ruim uur  durende  training Embodiment Stretching.  Die brengt souplesse, stroming en nodigt uit om voelend aanwezig te zijn in je lichaam. Daarna gaan we bezig met Awareness Through the Body. Awareness Through The Body kan je zien als een  beweeglijke, avontuurlijke, maar toch rustgevende variant op Mindfulness.

We zullen regelmatig verkennen hoe je  je ‘Awareness Through the Body’  zou kunnen uitnodigen in je leven thuis.

NB: Nieuwe data volgen

Prijs: 245 euro, inclusief thee en lekkers

Geef je op via mail: h.verhulst@singingbody.nl.

 NB: Wanneer je denkt dat ik niet reageer; check je spambox. Grote kans dat je mijn antwoord daar aantreft!

Betalen kan via rekeningnummer: NL93RABO 0318 1748 71  t.n.v. The Singing Body Company. Er kan ook ter plekke gepind worden.

Wanneer je je opgeeft verplicht je je tot betalen, tenzij je door ondubbelzinnige overmacht niet ten tonele kunt verschijnen.

Innerlijke ruimte, intiem universum

   

Lang zocht ik naar bodem in mezelf. Vaste grond. Totdat ik die grondeloosheid in me herkende als ruimte. Waar ik, en ik alleen, in en bij kan zijn.  Ruimte waaruit ik dag na dag ontsta.

Toegang krijg ik wanneer ik het kan verdragen in mezelf te vallen. Iedere keer opnieuw draal ik daar met frisse tegenzin om heen. Die innerlijke ruimte roept namelijk associaties op met de desolate vergetelheid die ik in mijn jeugd ervoer. En soms heb ik geen zin eerst het ‘saaie’ ongedurig makende niemandsland te moeten doorkruisen, dat in eerste instantie opdoemt wanneer ik me los maak van afleiding en agenda.

Dit helpt mij: de beleving dat mijn innerlijke ruimte geen spiritueel verantwoorde onaangedane kale kluis is of zou moeten zijn. Waar ik het, natuurlijk volmaakt onthecht, moet zien vol te houden, .
In deze paradoxen vind ik een pad om te gaan: die van de knusse onmetelijkheid en vertrouwelijke onkenbaarheid: In mij is een eindeloos rijkdom, waar ik innige nabijheid mee kan ervaren. Via de intimiteit van mijn lichaam:

Intiem universum
Ruimte in de beslotenheid van mijn lichaam
zonder vorm en grens.
Alleen te betreden met een unieke sleutel: De vorm en de grens van mijn unieke lichaam.
Intiem universum
Waar ik vertrouwd kan raken
met veilig zijn zonder houvast te hebben.
Ruimte waar ik mij ontvang
Waar zonder begrijpen leven geboren wordt
leven dat mij vangt wanneer ik me laat vallen

Deze LIJFLAB biedt bedding die helpt jouw innerlijke ruimte binnen te gaan.

We werken met Embodiment Stretching, Awareness Through the Body en Autentic Movement


Bel voor deelname: 06-28720588 of mail: h.verhulst@singingbody.nl

Locatie: Mr. H.F. De Boerlaan 107, 7411AH Deventer

Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Prijs: 35 euro, incl. thee met lekkers. Parkeren kan gratis op de stoep.
Geef je op via mail: h.verhulst@singingbody.nl.
NB: Wanneer je denkt dat ik niet reageer; check je spambox. Grote kans dat je mijn antwoord daar aantreft!

Betalen kan via rekeningnummer: NL93RABO0318174871 t.n.v. The Singing Body Company. Er kan ook ter plekke gepind worden.

Wanneer je je opgeeft verplicht je je ook tot betalen, tenzij je door ondubbelzinnige overmacht niet ten tonele kunt verschijnen.