Hanneke Verhulst

Beweging 

Na opgeleid te zijn tot eerstegraads bevoegd docent aan de Theaterschool van Amsterdam, afdeling fysiek theater, ben ik mij gaan specialiseren in Stretching. Daarnaast deed ik bijscholingen in de Alexandertechniek, moderne dans, traditionele Hatha yoga, Pilates, Feldenkrais, Autentic Movement, Sensory Awareness, Awareness Through the Body, Psoasrelease, etc. Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld: Embodiment Stretching, waarin ik verschillende bewegingsdisciplines met elkaar verweef.

Therapie

Ik heb er zelf flink aan moeten trekken om in evenwicht te komen en mijn oorspronkelijke levenslust weer te voelen stromen. Er was dus noodzaak om bezig te zijn met mijn psyche, lichaam en ziel, maar ik voelde er ook altijd passie bij, en geloof in het leven. Op mijn zesendertigste koos ik er dan ook voor, na vele therapieën en workshops beleefd te hebben (stemwerk, Pesso, Gestalt, creatieve therapie, biodynamische therapie, meditatie), bij Bodymindopleidingen getraind te worden tot Energetic Integrationtherapeut / Neo-Reichiaans therapeut (Wilhelm Reich was een leerling van Freud en grondlegger van de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie). Sinds 12 jaar heb ik een eigen praktijk. Ik heb een aantal jaar deelgenomen aan de Ridhwan van Almaas (Diamondapproach). De visie van deze levensschool is van invloed op mijn werk.

Ik ben aangesloten bij de SBLP (beroepsvereniging), de RBCZ, (koepelorganisatie) en CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs)

Kunst

Kijk op mijn site www.singingwalls.nl naar mijn wandjuwelen; Natuurlijke materialen ingelegd in leem.

nog-meer-bouw-atelier