Making Sense: lichaam

Zelf dácht ik lange tijd meer over mijn leven dan dat ik het beleefde. En mijn lichaam zag ik als een onwillig ding dat ik eronder moest zien te krijgen. Inmiddels is het mijn beste maatje gebleken, die heel graag voor mij wil zorgen, als ik het maar de gelegenheid geef. Het wijst me de weg, biedt me een rustplek en laat me genieten van mijn bestaan. Ik ervaar dat ik leef en daarvoor hoef ik niet gelanceerd te worden middels een kermisattractie.

Ook jij  beschikt over het aangeboren vermogen voelend aanwezig te kunnen zijn in je hele lichaam en dus in je leven.  Dit vermogen, ook wel ‘felt sense’ genoemd, haal ik graag samen met jou uit de mottenballen. Hoe meer ‘felt sense’ weer wakker wordt, hoe meer ‘embodiment’ er is. En hoe meer je weer een lijf wordt i.p.v. er alleen een te hebben. Daarmee komt er een hoop rijkdom tot je beschikking.

Embodiment Stretching kan je daarbij helpen. Deze bewegingsmethode heb ik de afgelopen 25 jaar ontwikkeld. Het is een organische mengvorm van verschillende bewegingsdisciplines. Die je niet alleen je vitaliteit en kracht helpen terug te vinden, maar ook je natuurlijke souplesse, oprichting en gratie. Lees hier verder.

Voor bewegingsdocenten, lichaamswerkers en gevorderde bewegers is er ook een jaartraining Embodiment Stretching.

Regelmatig geef ik meerdaagse trainingen en lichaamsgerichte retraites Awareness Through the Body, die je helpen landen in je lijf en op de planeet. Die je helpen voelen dat het alledaagse helemaal niet zo alledaags is.

Ontspannen, ademen, ruimte maken, goed doorbloed raken, sterker worden, leniger worden: allemaal heerlijke zaken. Maar: je emotionele leven kan er ook weer door loskomen. Dat is niet altijd meteen heerlijk en soms heb je er steun bij nodig. Dat kan. Kijk hier maar.

“Embodiment Stretching helpt me mijn lichaam te leren kennen en haalt me uit mijn hoofd. Mijn stemming is verbeterd.”