Verdiepingsweken

Verdiepingsweek  Movement-Meditation; je toevertrouwen aan je bestaansgrond in onzekere tijden

Nieuwe data volgen

We werken met een kleine groep van 4 deelnemers.

NB: Je hoeft niet ingeënt te zijn om mee te kunnen doen. We zijn ook niet tegen inenting. We gaan uit van je gezonde verstand en respecteren je afwegingen in deze.
Lock-down door Corona? 100% geld terug-garantie.

juke hudig 2

Hoe je te ontspannen in deze tijd van wegvallende zekerheden. Een tijd van niet door jou als individu te controleren bedreigingen, die wel van invloed zijn op jou? Zoals bv. klimaatverandering, big data, fake news, bankencrises, Covid-19 etc.

Op welke grond kan je staan, ongeacht wat er allemaal loos is in de wereld?

Het wordt een week van bewegend 'inquiren' d.m.v. Embodiment Stretching, Yin Yoga, dans, Autentic Movement, Tandava, Chi Kung.

Elke dag onderzoeken we al bewegend verschillende 'bestaansgronden', waar je niet op kunt staan, maar je wel aan kunt toevertrouwen.

Wat betekent dat voor jou en voor je lichaam? Hoe doe je dat?

Er is geen pasklaar antwoord.  Er zal alleen jouw unieke ervaring zijn. Durf je die te vertrouwen? Je eraan over te geven? Durf je je te laten vallen in je bestaan?

loslaten 4

Verdiepingsweek Awareness Through the Body; terugkeer in de betovering; je thuis weten op aarde

nieuwe data volgen

We werken met een kleine groep van 4 deelnemers

NB: Je hoeft niet ingeënt te zijn om mee te kunnen doen. We zijn ook niet tegen inenting. We gaan uit van je gezonde verstand en respecteren je afwegingen in deze.
Lock-down door Corona? 100% geld terug-garantie.

landart4

In deze week leer je te belichamen wat Soren Kierkegaard ooit zei:

'Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced'.

Je zintuigen zullen je daar de toegang tot geven.

Je zintuigen, bedoeld om zowel van jezelf als van je omgeving bewust te worden, zijn in staat tot een oneindig verfijnde waarneming. Net zo oneindig verfijnd als de realiteit van het bestaan is.                                                                                                                Elke waarneming doet je weer een haarvaatje dieper wortelen in je 'er-zijn'. Je gaat tot in je botten voelen dat je bij de aarde hoort. Dat je een kind bent van het mysterie. En van je ziel.

We werken aan de hand van de natuur en de elementen.

Je aan laten raken door de landschappen, de grote en kleine biotoopjes om je heen, helpt je om contact te leggen met de landschappen in je. Die te verkennen en ze te leren vertrouwen.

 

Je thuis weten op aarde?

Dat is niet perse hetzelfde als je thuis weten in de maatschappij zoals de mens die bedacht heeft.

Ikzelf voelde me vroeger allesbehalve thuis op deze planeet.

Ik sloeg al jong aan het streven om succesvol en interessant te zijn binnen de door mensen bedachte definitie van succes. Ik deed een langdurige poging 'erbij te horen'. Ik raakte  ontheemd. Omdat ik niet meer bij mezelf durfde te horen.  Ik verliet mijn 'innerlijke aarde'.

Ik voelde me niet in mijn element, omdat ik de natuurelementen, verruilde voor de wetten van de maatschappij. Ik verloor me in de 'meritocratie'; eerst presteren, dan pas van waarde zijn.

Ik vervreemde van de intrinsieke kostbaarheid van het leven. Ik verdingelijkte mezelf en mijn bestaan, dat me dan ook plat en vergeefs voorkwam.  Ik liet me niet meer  betoveren.

Ik terug durfde te keren. Gespiegeld en gegidst door de natuur en vele medemensen.

Mijn innerlijke aarde, luw, omsloten en toch wijds, had geduldig op me gewacht.

Iedereen heeft zo'n oneindig en rijk binnenste. Kan zich daar terugvinden. Er rusten. Anderen ontmoeten vanuit daar. Horen bij elkaar, vanuit daar.

 

'de waarheid praten we onszelf niet aan, we kunnen hem proeven, voelen, zien.

-Yeats-

landart3