Verdiepingsweek: Movement Meditations

Verdiepingsweek  Movement-Meditations;
Sensing your Presence'

The Singing Body Company - Sensory Awareness

Een week van een en al beweging: Embodiment Stretching, Yin Yoga, dans, Autentic Movement, Tandava, Chi Kung

  • Wanneer je je bewegingen tot op de millimeter wilt leren vullen met voelende aandacht zodat je lichaam haar/zijn natuurlijke gratie weer terugvindt
  • Wanneer je niet op wilskracht wilt bewegen, maar je wilt leren je te laten dragen door levensenergie.
  • Wanneer je je meditaties willen leren verankeren in verfijnd en verrijkend lichaamsbewustzijn.
  • Wanneer je in diepe nabijheid wil treden met je lichaam en daarmee met jezelf en  aanwezigheid.
  • Wanneer je niet voorbij wilt leven aan de intrinsieke waarde, betekenis en vreugde van jouw ‘er zijn’.

Je lichaam bewonen, je bewustzijn belichamen

Je lichaam verlangt naar jou. Het wil graag dat  je bewustzijn van je lichaam  verdiept. Het wil niets liever dan je bewustzijn steeds verfijnder te representeren.

Leer je lichaam te ervaren als intieme bron en anker van je aanwezig zijn. Midden in de natuur van de stille en schone Morvan (Frankrijk)

 

Het programma

Iedere ochtend starten we met Embodiment Stretching, waarin extra aandacht wordt gegeven aan Yin Yoga (zachte, verstillende vorm van yoga met nadruk op 'niet-doen')

Gedurende 3 middagen werken we met Awareness Through the Body, in de natuur. De andere middagen ben je vrij.

De avonden zullen we besteden aan verdiepend Presencing-werk (voelend aanwezig zijn bij wat er fysiek-energetisch om je en in je gebeurt zonder conclusies te trekken)

  • (geleide) Meditatie
  • Tandava (trage bewegingsmeditatie)
  • Autentic Movement.

De eerste trainingsdag zal echter helemaal besteed worden aan de workshop 'Psoas- en stressrelease; ontspannen tot in je kern', om een vruchtbare bodem te creëren voor de rest van de week.

Extra aandacht gaat ook naar hoe je in contact kan blijven met je ‘embodied Presence’, met Non Doing, Felt Sense, Self-intamacy en met je waarde, terwijl je in contact treedt met de buitenwereld en de ander.

Je krijgt veel werkvormen aangereikt waarmee je thuis zelfstandig ‘op de rit’ kunt blijven en verder kunt exploreren.

N.B: Alhoewel we geen psychologisch proceswerk gaan doen en ook geen groepsdynamisch werk, kan het zijn dat er soms behoefte is aan extra steun en verdieping. Mocht dat zo zijn dan kan een individuele Bodymind psychotherapie of coaching sessie worden ingepland.  Het ontvangen van een individuele ontspanningssessie behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Hanneke Verhulst (1967) over Sensing en Presence 

Ik over Sensing en  Presence in mijn leven:

‘Aan het eind van mijn leven wil ik niet denken: ‘hehe, ik heb het gehaald’. Er valt niets te halen. Alhoewel het aardse ‘making myself a living’ weerbarstig, veeleisend en opslorpend kan zijn, blijft het een regelrecht wonder dat ik er ben. Samen met andere levende wezens, hier op deze adembenemend mooie planeet. Niet aan dat wonder voorbij te leven, maar erin; dat is waar ik me aan wil wijden. het creatieve werk dat ik doe gaat daar in wezen ook over (www.singingwalls.nl)’.

Data volgen zodra de Corona pandemie daar weer plats voor heeft gemaakt